Que linda, que linda - Reisverslag uit Lima, Peru van marjan oldenburger - WaarBenJij.nu Que linda, que linda - Reisverslag uit Lima, Peru van marjan oldenburger - WaarBenJij.nu

Que linda, que linda

Blijf op de hoogte en volg marjan

14 Juli 2007 | Peru, Lima

hola,

We hebben een rare week achter de rug... Het begon al in Ica onze god werd ineens onrustig, hij moest weg, want zijn vriendin kwam. Wij met ons drieen onze chop leegdrinken en bamos in taxi naar zijn vriendin. Hmmm, daar zitten we dan met ons drieen op een busstation te wachten op zijn vriendin. Het duurde en het duurde, Karin en ik helemaal teleurgesteld met z n tweeen naar ons hotel. Gelijk maar gaan slapen, want onze salsaman was ingepikt:-(. Volgende dag terug naar Lima, maar terugweg gaat altijd sneller dan de heenweg.
Ook had ik post van mama, maar dit moest ik gaan halen van het postkantoor. Echt, vijf mensen aan het werk en ik heb ze ook allemaal gesproken, grrrrrr. Uiteindelijk werd er geroepen margan( uitspraak van Marjan hier)en we hadden chocola en kauwgum en boeken!!! Daarna naar de uni en we hebben echt een pet dag gehad, drie uur gewacht en een patient gezien, pffffff. Wat doen we dan op zo n moment, euhhh tja, elkaar aankijken en pesten :-). s Middags waren we uitgenodigd voor de koffie bij Kelly ( zus professor), zij hebben het echt goed voorelkaar. Hun huis is groter dan de meeste mensen in Nederland. Haar mama zei niks anders dan que linda que linda ( betekent: oh wat zijn jullie mooi), ook hebben we alle familie problemen moeten aanhoren... Verder nog even een dansje gemaakt in de kamer, hihi. Ook kwam zoonlief uitgebreid aan de orde, dat hij zo geweldig is, zie foto. Ze wilde ons koppelen aan hem, maar sorry bedankt. Daarna zijn Karin en ik gaan eten, maar Karin voelde zich al niet goed en heeft dus weer een heerlijke overgeefsessie gehad. Woensdag dus niet gaan onderzoeken, maar wat doe je op zo n middag alleen.... heel maar ook heel erg zielig zijn. Voor het eerst dat ik Nederland miste, ik voelde me vies en koud en het regende en niemand praatte met me. Zit je alleen een kopje koffie te drinken, heb alleen met de taxi man gepraat, HUIL! Maar het was wel een leuke man en nu hebben we al geregeld dat we bij zijn vrouw een ticket kunnen boeken naar de jungle. Hij vroeg een beetje naar mijn familie en als laatste zei die dat ik the queen van het gezin was, hihi. Klopt natuurlijk wel een beetje he, sorry broers!
Na de oh zolange woensdag, hadden we weer een oh zo leuke donderdag! We zijn geintervieuwd door de krant, welke krant weten we niet, oeps. Ook zijn er geloof ik honderd foto s genomen en Karin was al niet zo best, dus op een gegeven moment maar laten merken dat we er klaar mee waren.
Vrijdag was weer een dag om niet vergeten, we moesten namelijk het visum regelen. Het begon al met de taxi man, ik heb even staan vloeken in het Nederlands, maar dacht oh nee straks slaat die me,;-). Hij heeft ons een blok verder gebracht en dat wist hij al van te voren,want alles was afgezet. Iedereen maakt zich hier klaar voor independence day, is 28 juli en nu zijn overal al optochten en feestjes. Uiteindelijk er wel gekomen, maar te voet. We werden op onze wenken bediend, want we wisten dat je er een beetje rijk uit moest zien en dat doen wij natuurlijk gauw hier. Hakjes aan, nette pakjes aan, haren los en bamos! Nog sneller dan de Groningse gemeente stonden we weer buiten.Vervolgens hele dag op de uni gezeten, want maandag gaan we een presentatie geven aan de parodontologen hier. Na dit alles kwam de chief vertellen dat die even met ons wou spreken, ons.. hij bedoelde Karin. Ik heb nog nooit zo lullig bij een gesprek gezeten, die man ging helemaal op in Karin, total in love. Karin wist niet waar ze moest kijken en we waren blij dat we niet alleen in dat gebouw waren, haha. Verder bij een andere universiteit geweest waar Maria ook werkt en dit ziet er echt veel luxer uit, maar de studenten betalen minder om daar te studeren. Dit is alleen maar omdat de uni waar wij zitten heel veel status heeft in Lima, belachelijk. En natuurlijk zijn we gisteren weer gaan dansen, ook waren Kelly en de professora er nog even. Maar Kelly is echt een meid die je bezig moet blijven houden, heel vermoeiend. Ze is heel aardig, maar gisteren was ik er stiekem een beetje zat van. Hun gingen om drie uur naar huis en toen konden Karin en ik eindelijk weer normaal doen, haha, niet zo opgeprikt zoals wij dat noemen. Heb met een groepje mannen staan dansen en ze wilden omstebeurt met mij dansen... Ze waren overtuigd dat ik een latin woman was. Ook waren we gisteren allebei getrouwd, want werden helemaal gek van een man. Ik inmiddels al twee jaar en Karin een jaar, weten jullie dit ook weer. Op een gegeven moment zag ik Karin met een hele grote neger staan praten en ze had een lol. Toen riep ze mij en wat bleek het was een surinamer die in Lima werkt. Geweldig wat een man, oh schatjes jullie zijn zo gezellig ( in surinaams accent), niet vies bedoeld hoor. Je praat wat met zo iemand en dan vraag je hoe oud iemand is, ja zo gaat dit nu eenmaal, ik zei dat ik dacht 30, maar hij was 51! Nou toen had ik het helemaal bij hem gemaakt. Zondag gaan we pom bij hem eten, want hij vindt ook dat het eten hier zo smerig is, haha. Hij heeft ons keurig na de taxi gebracht en we hadden weer een avond gehad waar we nog vaak aan terug zullen denken.
Vanavond gaan we met Maria en een vriendin stappen, we gaan naar een discotheek, maar je moet daarvoor op de gastenlijst anders kom je er niet in. Dus wij zijn vanavond VIPS!!! Ook komt Emilio nog even langs, want hij heeft een kadootje voor ons, ik denk dat zijn vriendin dit niet moet weten ;-). Morgen gaan we een museum bezoeken met Kelly, jaja, we zijn ook nog cultureel bezig.

Mucho besos,
Marjan en Karin

• 15 Juli 2007 - 09:26

Jan En Roelie:

Hoi,

Wat heb je het weer goed naar de zin, op dat ene dagje na dan. Maar we hebben allemaal wel eens een baaldag, dat hoort er gewoon bij. Vandaag hebben we weer eens een zonnetje. Gisteren ook lekker weertje. Potter was leuk. Vandaag misschien golfen. Wanneer kom jij nu terug? Is dat op een dinsdag?

Kus, Jan en Roelie

• 15 Juli 2007 - 10:01

Peter:

Hee stukkie

Ze zijn zich nu al aan het voorbereiden op de feestdag van 28 juli??? Wat voor feest wordt dat wel niet!!! (en we landen nog wel op de 26e, hopen dat het vliegveld dan open is :-) )

We zijn al twee jaar getrouwd? Gaaf, maar misschien wordt het dan tijd dat we het de familie vertellen en een feestje doen? Nou ja, komt wel als we terug zijn. Eerst die jungle in! Jasper is gisteren uit eten geweest met handbal-Karin die in Mexico was geweest en vertelde over vogelspinnen die je opeens kunnen bespringen. Volgens mij is hij helemaal klaar voor de jungle :-)

Ga nu maar lekker in het museum uitbrakken van de VIP behandeling in de kroeg. Misschien dat ze iets weten over de geschiedenis van de cocktail...

Dikke kus!!!

• 15 Juli 2007 - 11:33

Ilse:

He Ladies,
    Het klinkt nog steeds als een groot feest daar! Ik moet nog 2 weken werken en dan vakantie. Gisteren een poging gedaan lekker naar het strand te gaan. We lagen er nog geen half uur, begint het te regenen. GRRR! Maar ja, dan maar aan de warme chocolademelk en als we weer opgewarmt en thuis zijn aan de rose. Succes nog de laatste paar dagen met jullie "oh zo zware onderzoek" en dan lekker verder genieten in de jungle.
    Kus Iels

• 15 Juli 2007 - 18:17

Yvonne Greven:

Hola Marjan

Wat beleven jullie veel ik benijd jullie best een beetje, wat een belevenis dit nemen ze jullie nooit meer af . En nu aftellen dat Peter komt.
    Geniet er van lieve groetjes de Grevens

• 15 Juli 2007 - 20:17

Robert,ramona,kids:

he zussie!

Nu begrijp ik waarom je in het begin over God emilio schreef.....leuke foto hoor! hihi!!! Ik hoop dat je heimwee weer een beetje over is,anders kijk je maar even weer naar floor haar filmpje! We willen jullie veel succes wensen met jullie presentatie,maar dat komt vast allemaal wel goed!!! Nog veel plezier, en dans ze!!!

Dikke kus,robert,ramona,floor en carlijn

Ps: Carlijn haar eerste tandje is er door!!!!

• 15 Juli 2007 - 20:31

Pap En Mam:

Wat weer een belevenissen daar in Peru
    fijn dat jullie daar het naar jullie zin hebben

kus pap en man

• 16 Juli 2007 - 05:43

Marc & Fenny:

We dreigden even (heel even maar hoor) medelijden met je te krijgen. Zo maar een hele dag alleen. Oef.:-( Dat is ook wel heel erg erg. Maar toen we de rest van het verhaal lazen was dat snel weer voorbij. :-)
    Het zijn wel prachtige avonturen die jullie meemaken. Veel pret. BELANGRIJK!
    Zal wel wennen worden in NL als jullie terug zijn. Alle mannenaandacht ineens weg (nou ja, op die enkelingen na dan).

Hier is het nog steeds WOEST druk. We proberen de vakantie te halen. Moet nog veel gebeuren voor we weg kunnen. Hoort er bij. Elk jaar hetzelfde. Deze week een reisweek (nee, geen Peru! gewoon België 2 x en mogelijk 1 x Paris).

Nou, heel veel plezier verder! Geniet en zoek alvast een lollig kleedje uit voor het grote 28 juli feest.

Veel liefs en hartelijke groet, van ons, Marc en Fenny

• 16 Juli 2007 - 08:35

Michaela:

Lieve schatten, Ica klinkt als Imca, als in Imca Marina, niet te vertrouwen dus, had je kunnen weten, basisfout!Verder klinkt het nog steeds mooi daar! Viel spass nog! Ik ga za. verhuizen naar A'dam, nadat ik de vr daarvoor de nacht van winschoten heb meegepikt, heel belangrijk, dat begrijp je; maandag beginnen met mn grote mensen baan, word nu al misselijk als ik eraan denk, erg spannend allemaal!xxx

• 16 Juli 2007 - 10:59

Hilma:

Heey Marjan en Karin,

ik heb een heleboel bij te lezen want van Karin ontvang ik nooit zulke berichten hahaha. Maar gelukkig lees ik dat het goed met jullie gaat en dat jullie het naar de zin hebben daar.

Haha ik wist niet dat jullie getrouwd waren!!!!???? Beetje jammer dat ik dat feessie niet heb mogen bijwonen maar Karin..... als je terugkomt halen we dat dubbel en dwars in.

Nou, heel veel plezier nog en tot snel maar weer.

Kus Hilma

• 18 Juli 2007 - 11:23

Urvidice Wakker:

Hi Schat,

jij hebt 't leuk daar kan ik wel lezen. elk berichtje houdt ik bij. Veel plezier nog en wat zijn die surinamers toch leuk en hartelijk hé!!! ;-)

• 20 Juli 2007 - 09:14

Michelle:

Hé roomy!

Ik zit thuisthuis en daar is internet een beetje heel erg kapot, daaromkan ik niet op je berichtjes reageren. ben ik een dagje in grun, doet t internet t thuis ook niet... Dus ikke naar de uni, maar ik kan je verhalen niet lezen, maar wel reacties plaatsen.. RAAR!!! Veel plezier!!!!

Kus